Поширені запитання

1. На який тип візи можна подати документи у візовому центрі Італії?
У візовому центрі ви можете подати документи на візу за такими мотивами: туризм, діловий візит, навчання, робота, возз’єднання сім’ї, а також на транзит, транспортну і офіційне запрошення.

2. Який повинен бути термін дії паспорта?
Термін дії паспорта повинен бути не менше 90 днів з дня закінчення дії запитуваної візи.

3. Я планую поїздку в різні країни Шенгенської угоди. У Консульстві якої країни мені слід запитувати візу?
Віза повинна запитуватися в Консульстві тієї країни, в якій Ви маєте намір провести більшу кількість днів в рамках однієї поїздки. Якщо Ви плануєте провести рівну кількість днів в різних країнах Шенгену, візу слід запитувати в Консульстві тієї країни, яка буде першою країною відвідування.

4. Чи можу я перебувати на території Італії більш зазначеного по візі терміну?
Ні, Ви повинні покинути країну не пізніше зазначеного по візі терміну.

5. Що таке «Вид на проживання» (Permesso di Soggiorno)?
Це документ, виданий відділом імміграції італійської поліції за запитом іноземного громадянина, що дозволяє легально перебувати на території Італії. Цей документ дозволяє запрошувати громадян на територію Італії.

6. Які країни відносяться до країн-учасниць Шенгенської угоди?
Наступні країни відносяться до країн-учасниць Шенгенської угоди: Австрія, Угорщина, Латвія, Швейцарія, Бельгія, Швеція, Литва, Німеччина, Іспанія, Мальта, Голландія, Люксембург, Польща, Греція, Норвегія, Словаччина, Данія, Португалія, Словенія, Ісландія, Фінляндія, Чехія, Італія, Франція, Естонія.

7. Анкета повинна бути роздрукована на двох або чотирьох аркушах?
Роздрукувати анкету можна як на двох аркушах (з двох сторін), так і на одному (формату А3), і на чотирьох аркушах.

8. У разі, якщо віза запитується для неповнолітнього, який проживає в межах Москви і Московської області, чи потрібно його присутність при подачі?
Ні, якщо дитина молодше 12 років, документи можуть бути подані одним з батьків при наявності документа, що підтверджує родинні зв’язки (оригінал + копія).

9. У разі, якщо я отримав відмову у візі, чи буде мені повернено Консульський / сервісний збір?
Ні Консульський, ні сервісний збір після подачі документів поверненню не підлягає.

10. У якій валюті оплачується Консульський збір?
Консульський збір оплачується в будь-якій валюті (рублі, євро, долари).

11. Які вимоги до заповнення згоди на обробку персональних даних?
Потрібно оригінал згоди. На кожного заявника, включаючи дитину, необхідно заповнити окремий бланк. За осіб віком до 18 років, заповнює і підписує згоду один з батьків або законний представник, із зазначенням своїх даних у відповідному параграфі згоди. Згода можливо заповнити як від руки, так і на комп’ютері російською мовою.

12. Чи можна надати медичну страховку, оформлену он-лайн?
Так, роздруківка он-лайн поліса приймається поряд з полісом, оформленим в офісі.